Позволете ми да ви разкажа……

Зная, дори съм убедена, че за някого от вас моята изповед ще прозвучи странно, почти налудничаво, но поемам риска. Тези, които са изгубили скъпо същество, се нуждаят от тази истина – истината за прошката на любовта.

На 03.01.1998 г., в поделение 42 000 – „Сини каски“ – Карлово, в ранния следобед загина на своя пост редник Гаро Хампарцумян – първородното ми чедо… Оглушах, ослепях, сринах се… Не знаех, че боли повече от болката. Не проумявах как е възможно едно здраво и трудолюбиво момче, скромно и чаровно, с лазурен поглед и лъчезарна усмивка – да бъде отнето от живота? Момчето, което не се отказваше от трудностите, което помагаше безрезервно на всеки, който се нуждаеше от подкрепа, е мъртво? Дълбоко се надявах, че това е кошмарно бълнуване, и Гарчо ще ме прегърне и – с тази прегръдка ще си кажем всичко. Когато го видях в моргата, разбрах….  Любовта ми се строполи, душата ми осиротя.

Дълго се криех и плачех неудържимо. Търсех отмъщение, възмездие, справедливост, докато един ден, напълно изгубена, се срещнах с медиум В. Колева. Тя ми написа и първото послание от моето ангелче: „Мила моя, скъпа майчице, обичам те много! Моля те, ако и ти ме обичаш, не го прави! Всеки пише в своята книга, а твоята е чиста, не вписвай тежък грях! Иди в църквата, запали свещ, прости! Остави злото на Бог! То ще бъде съдено по Неговата воля!“

Отидох, запалих няколко свещи. Всички гаснеха, а аз плачех ли плачех. Накрая взех най-голямата и с цялата си душа, до лудост влюбена в детето ми, помолих Бог да приеме прошката ми. Свещта пропука силно и се разгоря мигновено. В този момент целият тежък товар сякаш се свлече от мен. Странно усещане ме залюля и ме пренесе в покоя на безвремието.

Когато се върнах при медиума, тя ми предаде изключителната радост и благодарност на Гарчо, преди още да съм споделила. След време ми прочете още едно писмо от ангелчето ми, после още и още – и всичките ги записваше с неговия почерк и подпис. Тогава проумях и повярвах, че не сме сами, и родената веднъж любов – не умира. Невидимото измерение, за което много изследователи пишат, наистина съществува в паралелен свят на земния, но с различни вибрации. Колкото повече любов – толкова повече светлина за нашите скъпи същества. Понякога сълзите ми се втурват като буйна река и не мога да ги спра. Срамувам се, че наранявам рожбата си, но и това се случва, когато слабостта е силна. Дълбоко се надявам да ме разбира и прощава…

Изминаха години… Четях много. Проучвах, съпоставях, анализирах, обобщавах… и осъзнах, че всеки  има в онзи прекрасен свят своите ангели-пазители, закрилници, лечители, духовни учители – светли души, на които им е позволено от Висшия разум-Бог, без да се намесват в съдбите ни, ако искрено желаем, да ни съветват, напътстват, помагат. Изключително съм признателна за грижата, с която ни обгръщат.

Започнах усилено да тренирам мъдростта на смирението и хармонията на покоя, като ги сътворявах в изкуство. И тогава открих, че с ритъма на мерената реч, музикалната поезия и приказните сюжети неуловимо свързвах двата свята в душата си, и любовта засияваше щастливо.

Това го могат децата, това го могат и възрастните, които съхраняват детето в себе си, това го можете и вие, когато добрувате, без да чакате нещо в замяна, които прощавате, защото обичате.

От прошката на любовта получих в дар много ценни уроци:

  • Да не пропиляваме живота си в самосъжаление и скръб, да сме достойни за него, за да не се срамуват от нас скъпите ни същества.
  • Истинската любов не умира. От нея се ражда вечността.
  • Любовта прощава, но не забравя.
  • Когато прощаваш някому, не поемай вината му. Всеки си я носи сам.
  • Преди да простиш на другите, помоли Бог да ти прости.
  • Уважавай грешките. Те те учат да не ги повтаряш.
  • Когато изпратиш скъпо за теб същество, не забравяй, че безграничната ти любов към него му дарява ярка светлина.
  • Добрувай с обич.
  • Само с прошката на истинската любов можем да бъдем свободни.

 

Благодаря ви, че ме изслушахте!

Соня Хай