Още от самото си раждане организмът е подложен на изпитания и следва да се бори с патогените, идващи от външната среда. Имунната система започва да се изгражда, а за целта тялото се нуждае от подходящите градивни вещества  за подсилване, за да устои на изпитанията и да се изгради по подобаващ начин за доброто здравословно състояние на бебето. Основният начин е чрез храната, която в първите месеци е  кърма или адаптирано мляко, притежаващи незаменими вещества за развитието на организма и укрепването на имунитета . На по-късен етап се добавят и други общи храни. 

Докато укрепне имунната система обаче, крехкият, млад организъм се нуждае от подкрепа, която може успешно да открие в лицето на специфични пробиотици , споделят от Ведра. 

Специалистите от онлайн магазин Vedrashop.bg напомнят, че доказан и ефективен продукт за развиване на имунитета на бебето и снабдяването на организма с необходимите полезни бактерии, се явява Омни Биотик Панда. От Ведра споделят какво представлява Омни Биотик Панда, как се приема и защо е оптимален вариант за вашето дете.

Какво представлява Омни Биотик Панда?

Комбиниращ функциите на пребиотик и пробиотик, Омни Биотик Панда се класифицира като синбиотичен продукт, коментират от Ведра. Синбиотикът действа ефективно както при деца, така и при възрастни, благодарение на четири бактериални щама, съдържащи се в състава му. 

Специалистите от Ведра напомнят, че специфичната бактериална комбинация и изчистеният му състав, правят синбиотика подходящ за бременни и бебета от първия ден на раждането им, защото в състава няма съдържание на глутен, белтъци, животински продукти, мая. Като допълнителни добавки към състава, освен полезните бактерии с доказано действие, се включват оризово нишесте и малтодекстрин. Тяхната роля е да подхранват бактериите.

Дозата, определена като препоръчителна, е по едно саше на ден, коментират от Ведра. Важно е след разтварянето на прахообразната консистенция на продукта, да забавите консумацията с 10 минути, за да могат бактериите да преминат през фазата на активиране, споделят от Ведра.

Какво трябва да знаете за пробиотичния продукт?

От Ведра селектират основните предимства, отличаващи Омни Биотик Панда сред другите предложения на пазара, които притежават пробиотично действие:

  • има изчистен състав с полезни бактерии, естествено срещащи се в човешките черва, което го прави подходящ за най-уязвимите групи хора – бременни и новородени;
  • спомага за регулирането на стомашно-чревния тракт, намаляване на дискомфорта и овладяване на състоянието на запек при бременни, кърмачки и бебета;
  • влияе положително при колики вследствие на незряла храносмилателна система;
  • според официални проучвания, много деца в днешно време страдат от алергии, които могат се проявяват още от първите месеци живот. Благодарение на този продукт, при прием от първия ден, шансовете за атопични прояви намаляват значително, споделят от Ведра;
  • синбиотикът се препоръчва при възрастни хора, които са преминали през лечение с лъчетерапия и химиотерапия.