Адвокат Александър Чалъков оглави областната Адвокатска колегия, след като бе избран за председател на провелото се днес Общо събрание на колегията. Годишното отчетно – изборно събрание изслуша доклада на досегашния си шеф Кирил Александров, а освен председател днес трябваше да бъде избран Адвокатски съвет,  Контролен съд, Дисциплинарен съд и делегати за националното общо събрание на адвокатите, което ще се състои в столицата. Събранието се проведе в пленарна зала на Община Пазарджик.

Не е избран състав на съвета на колегията и не са избрани делегати, поради голямата численост на предложените. Ето защо идната събота ще се състои повторен избор.

Александър Чалъков е завършил е СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Право”. От 2002 г. e адвокат в Адвокатска колегия – Пазарджик, като целият му личен и професионален живот е свързан с родния град. Председател на Дисциплинарния съд на Адвокатска колегия – Пазарджик. „За самото сдружение смея да твърдя, че то и свързаните с него членове са едни от най–големите дарители за МБАЛ – Пазарджик, Дом „Вяра, надежда и любов” в гр. Пазарджик и други домове за сираци и основни училища в област Пазарджик, на медицинска апаратура, транспорт, медикаменти, компютри, дрехи и храни и много други, като РК – Пазарджик работи благотворително и в тясно сътрудничество с БЧК – Пазарджик и няколко германски ротариански клубове”, казва Александър Чалъков. Член на ПП „Екогласност” и избран за зам.–председател на общинската организация в Пазарджик. Представител за област Пазарджик на „Федерация на потребителите в България”. Хоби: лов и спортна стрелба. Семеен, с две деца.