ПП „Български възход“ регистрира днес листата си с кандидати за народни представители в нашия избирателен район. Девет са имената вписани от Районната избирателна комисия.

Водач е юристката Зорница Атанасова, която има богат опит в областта на правните науки и публичната администрация, след нея е Ангел Минков от Пазарджик, собственик на фирма, която се занимава с телекомуникации, той е областен координатор на „Български възход“. Добре познат е в областния град, тъй като беше и общински съветник.

На трета позиция в листата е Петър Мандарев от Ракитово, следван от инж. Метин Аликов от Батак, инж. Звезделин Вукев от Пазарджик, Емил Терзийски от Голямо Белово, Цвятко Луджев от Ивайло, Семил Джамбазов от Велинград и Николай Бозев от Ивайло.

Листата е съставена от професионалисти в своите области, както е видно има представители на различни градове и села от областта. Партията участва за втори път в парламентарни избори и кандидат – депутатите се надяват, че ще намерят достатъчно съмишленици, за да имат и отлични резултати на втори април.

Партията „Български възход“ бе създадена на 19 юни миналата година от Стефан Янев. Бившият служебен премиер и министър на отбраната в кабинета „Петков“ оглави новата политическа формация. Стефан Янев беше начело на двете служебни правителства, които управляваха страната от май до края на декември 2021 г. В четирипартийното правителство на Кирил Петков стана министър на отбраната, но беше принуден да напусне този пост заради своите изявления, свързани с руската агресия срещу Украйна.

Утре изтича крайният срок за регистрация на кандидатските листи, а към момента от допуснатите до участие в изборите партии и коалиции, почти половината не са посетили РИК – Пазарджик.