Идният вторник 28.03.2023 г., в 13:30 ч. пазарджиклии излизат на протест в защита на екстрадирания преди пет месеца, Иван Тилев, съобщи кандидат – дупутатът от Възраждане Стоян Таслаков.
„От Германия е изпратено искане, чрез което немската прокоратура иска от българската да разреши добавяне на допълнителни обвинения върху Иван. Ще бъде пусната видео връзка от Германия, за да може момчето да се защити пред властите. Ние трябва да направим всичко по силите си, за да защитим Иван.“ – поясни той.
През септември миналата година Десислава Георгиева и Стоян Таслаков от Възраждане направиха пресконференция по случая с екстрадацията на Иван, с надеждата, че българската държава ще спаси един българин. Бяха питани прокуротура, президент, министри и никой не пое отговорност за екстрадираните млади българи като Иван. Имали сме споразумение с Германия да ги предаваме да бъдат съдени там, въпреки че българската държава не е намерила престъпление.
„Този път също ще се борим за да спрем новото безумие срещу един млад и несправедливо обвинен българин“ – съобщи потърсеният за коментар Стоян Таслаков. Той поясни и това, че не желае случаят да се политизира, но тъй като в момента върви предизборна кампания сме длъжни да публикуваме тази информация в изискуемия от закона формат.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!