Това е една съвсем обикновена котешка история, която ще продължа да ви разказвам докато главната героиня на този разказ – Малка Мис е на белия свят. Тя се роди през един много студен ден в края на октомври миналата година. Мама Маца изчезна за няколко часа и когато се върна, разбрахме че е родила така дълго чаканите котенца. Както подобава за една дворна котка тя се бе постарала да си намери закътано местенце, където да скрие своето потомство. Мина повече от месец без да разберем къде е котешкото скривалище.

Докато една сутрин, в началото на декември дочух тънки котешки гласчета. Те се обаждаха от дърварника и сигурно викаха майка си, защото тя бе отишла, за да търси храна. Отне ми около десет минути, за да видя четирите малки пухени топки, които се бяха свили в кутия с чифт стари обувки. Когато ги измъкнах от там видях, че очичките им още са слепени. Помислих си, че не са прогледнали, но се оказа, че заради студа или прахоляците и четирите котета са с възпалени очи.

Въпреки големите старания, които положихме за тях, три починаха. Остана само Малката Мис.

Ето я и нея:

2014-12-14 22.39.51

Но тя не е единствената котка, която прекара зимата в нашия дом. Тя има две сестри, които майка и роди през миналото лято – Ловка и Красива. Те ще навършат една година на 22 март. Красива, както се подразбира от името и, е ленива и кротка. Ловка пък е много хитра и гальовна. В началото те не одобряваха появата на Малка Мис и искаха да я прогонят. Постоянно я удряха с лапичките си, но незнайно как бебето успя да ги превъзпита и в момента трите играят заедно.

Ето как сладко си подремва Красива:

DSCF0041

Това се случва докато Ловка оглежда двора и търси врабчета. Тя е специалист по улавянето им. Няма да ви казвам какво се случва след това, но такъв е законът на природата.

DSCF0131

Това е малкото котешко семейство, което живее у нас. Ако имате свой домашен любимец и искате да ни разкажете неговата история, то напишете ни я. Изпратете ни и снимки, а ние ще ги публикуваме в тази рубрика.