15ve3Priz_20za_20Nai-zelen_20gradКметът на Велинград Иван Лебанов подкрепи изграждането на втори кабинков лифт в ски зона Банско и създаването на добри условия за развитие на зимния туризъм.”Аз като кмет на СПА столицата и като спортист съм съпричастен към справедливите искания на жителите на Община Банско за създаване на нормални условия за развитие на ски туризма. Дали е родом от Банско или от Велинград, за спортиста е важно желанието и тръпката в ски спорта. Този въпрос е национален, защото не става дума само за Банско, а засяга и нашия курортен градказа Лебанов.
Заставайки твърдо зад справедливата кауза градоначалникът изразява своята увереност и надежда, че исканията на община Банско ще намерят разбиране не само в държавните институции, а и в много неправителствени, обществени, патриотични и местни организации и сдружения.
Кметовете на общините Благоевград, Якоруда, Петрич и Гоце Делчев също заявяват увереност в намирането на правилната формула за стимулиране на местната икономика и туризъм от правителството и застават уверено зад целенасочените усилия на Банско за подобряване на предлаганите туристически услуги.