В неделя народни представители от Реформаторски блок ще бъдат в Сърница за откриването на предизборната кампания за Местните избори на новосформираната община. Ще присъстват народните представители от Парламентарната група на Реформаторите, сред които и Бойка Маринска, избрана с мандат от избирателен район Пазарджик, председател на комисията по взаимодействие с НПО, Гроздан Караджов от транспортната комисия, Корман Исмаилов от бюджетната комисия, председател на НПСД, както и други представители на пртиите от РБ.

Откриването на кампанията е от 16,00 часа в залата на Младежки дом в Сърница.

Сърница е новообразуваната 265-та община с Указ 177 на президента от 22.07.2014 г. В състава й влизат Сърница и селата Медени поляни и Побит камък, които до момента бяха в община Велинград, област Пазарджик.

Съгласно Изборния кодекс, в новообразуваната община се насрочват нови избори за избор на кмет и Общински съвет, насрочени за 15 март. В Общинската избирателна комисия е регистрирана Местна коалиция „Реформаторски блок“, която ще участва в надпреварата с кандидат за кмет Кемал Тинев и листа за общински съветници.