В мартенския брой на американското издание на „Вог“ обстойно ще бъде представен модният смарт часовник на Apple. Това ще се случи броени дни преди официалното представяне на ръчното бижу през април.

Рекламата ще бъде разположена на цели 12 страници, по средата на списанието, което съдържа общо 600 илюстровани страници. Авторите на проекта са решили, рекламата да бъде е лишена от модели, които биха могли да отвлекат вниманието от дизайна на устройството.

Първата подобна реклама беше публикувана в китайското издание на Вог през октомври. Смарт часовника най-сетне ще направи своя дебют и в Америка на кориците на списания за здраве и красота. Не е изненада че рекламата на смарт часовника вече е широко разпространена. Но фактът, че първите големи реклами са главно в списания за красота и мода показва една много различна стратегия от тези в миналото.

Apple третира първия си продукт от този род като нещо комерсиално и подходящ за носене, вместо технология, която ще обсеби съзнанието на обществото. Ще проработи ли новият моден акцент на Apple? Ще разберем много скоро.