Кметът на Пазарджик Тодор Попов вдигна националния флаг на пл. „Константин Величков“ като по този начин сложи официалния старт на церемонията по отбелязването на 137 – та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор. Химнът бе изпълнен от представителна формация на нашия Симфоничен оркестър и заслужи аплодисментите на присъстващите. Словото на кмета Тодор Попов бе изключително емоционално и бе оценено от пазарджиклии като изключително мъдро. Воля, труд, себеотрицание и вдъхновение, това са нещата, които трябва да ни водят към по-доброто бъдеще, подчерта Попов.DSCF0432

До градоначалника на Тортата бяха депутатът от ГЕРБ – д-р Дончо Баксанов, народната представителка от РБ – Бойка Маринска и областният управител Трендафил Величков. На площада присъстваха почти всички общински съветници, както и представители на различни партии. От десет до единадесет младите от ВМРО – БНД пък раздаваха хартиени национални знамена.

Тържеството на площада пред театъра продължи с изпълнения на детски танцови формации, които бяха посрещнати с аплодисменти от публиката.

DSCF0437