Кметът на община Пещера Георги Козарев свика кризисния щаб във връзка с усложнената пътна обстановка и обилния снеговалеж, който не спира вече 48 часа, съобщиха от общинска администрация.

Шест специализирани автомобила са включени в почистване на пътните артерии на територията на общината, като след обяд се подготвя включването на още един, който в момента почиства районите на търговски центрове. Три от машините работят в Пещера, една в Капитан Димитриево и още една заминава за Радилово, това е оперативното решение на кризисният център. Шестата машина е верижен булдозер, който работи по направлине курорта „Св. Константин“ – местността „Дъното“.

След обед ще бъде изпратена машина за доразчистване на пътя Пещера – „Св. Константин“, където има около метър снежна покривка и не се препоръчва пътуването в това направление. Новия сняг, който наваля в Пещера тази нощ е около 20 см. Всички основни пътни артерии в града, както и до болничните заведения са почистени. Няма бедстващи населени места или пък автомобили закъсали по пътната мрежа.