Благотворителен концерт за Диана Поибренска ще се състои днес, 12 март от 18.30 ч. в Спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Диана Поибренска е на 19 години и е от село Величково. Преди 3 години животът й се преобръща, когато се сблъсква със сериозно заболяване – злокачествен меланом в областта на главата. Туморът е премахнат, но се появяват разсейки – по шията, ухото и в белия дроб. Диана е приета в болница в София, където преминава 12 курса на химиотерапия, а след това и в клиника в Истанбул, където преминава през още 8 курса на химиотерапия. Разсейките се повлияват от лечението и тези в белия й дроб изчезват.

След известно време обаче химиотерапията спира да действа и се налага почивка от около 20 дни. През това време злокачественото образувание започва да расте много бързо и след това лекарствата вече не му действат. Затова се налага Диана да бъде оперирана, като за операцията ще са необходими 70 000 лева, а за химиотерапията след това още 30 000 лева, които са непосилни за семейството ѝ.
„Подкрепям каузата! Ще пея за Диана на 12 март. Нека й помогнем!“ – казва Соня Немска, която ще вземе участие в концерта заедно с Анелия, Деси Слава, Галин, Тодор Гаджалов, Представителен танцов състав „Албена“ към Младежки дом Пазарджик, самодейците от село Величково. Цената на билета е 5 лева, които ще отидат за лечението на Диана Поибренска.

Всеки, който иска да помогне на момичето, може да направи това чрез сметка:

Райфайзен банк

BG34RZBB91551004908111

Титуляр на сметката: Диана Стефанова Поибренска