Дрехи дариха тамплиерите от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ в Пазарджик на три центъра за деца, в Пазарджик и Пещера. Това е финалният етап от кампанията „Да бъдем хора“, която за втора поредна година се реализира от пазарджишките рицари и дами. Дарението е събрано с усилията на тамплиери, пазарджиклии и хора от цялата област.

Дарението в Пазарджик бе в Центъра за настаняване от семеен тип за лица до 18 г. на ул.“Тинтява“ в областния град. В момента там пребивават девет тийнейджъри на възраст от 14 до 17 години. Те са настанени тук от русенски дом, разказа директорката на центъра Евгения Гълъбова. Тя прие дарението от името на своите възпитаници. Капацитетът на къщичката, в която са настанени децата е за 14 малолетни и непълнолетни лишени от родителски грижи.

В по-късен час тамплиерите посетиха община Пещера, където се срещнаха с кмета Георги Козарев и заместника му Стефан Балабанов, в присъствието на ръководствата на Центъра за настаняване от семеен тип и Кризисния център в родопския град. Кметът на Пещера благодари за дарението, което ще бъде разпределено между хората от двете социални заведения. От своя страна командерът на „Св.Св. Константин и Елена“ Дияна Георгиева заяви, че това няма да бъде еднократен акт и занапред рицарите и дамите от командерията ще продължат да се интересуват от съдбата на хората в нужда и да помагат доколкото това е по силите и възможностите им. Дияна Георгиева благодари на всички медии, които откликнаха на поканата да отразят събитието.

Утре тамплиерите ще посетят Панагюрище и Стрелча, където ще връчат останалата част от даренията на социалните заведения.

DSCF0616

DSCF0617

DSCF0624

DSCF0643