Книги и дрехи дариха на Стрелча тамплиерите от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ – Пазарджик, част от Ордена на рицарите тамплиери от Йерусалим, Велик приорат – България. Дарението бе прието от кмета Иван Евстатиев в присъствието на председателя на Общинския съвет г-жа Нягулова, както и местни общественици. Това е част от кампанията „Да бъдем хора“, която се провежда за втора поредна година от рицарите и дамите на командерията. Дрехите и книгите са дарени от гражданите на цялата област, след старта на кампанията през ноември миналата година. Част от тях са дарени от самите тамплиери.

Стрелча оценява по достойнство това, което правите и в тежките години на криза, този жест на духовност и съпричастност ще бъде изключително добре приет от местната общност, каза градоначалникът. Да се прави добро е най-висшето човешко благо и този подарък е особено ценен и навременен за местните хора.
От името на Ордена присъстващите поздрави командерът Дияна Георгиева, която благодари за топлото посрещане и обеща нови срещи с хората на красивия средногорски град. След нея благодарност за книгите към тамплиерите отправи председателката на местното читалище г-жа Няголова, която подчерта, че чрез библиотеката дарението ще стигне до всеки жител на Стрелча.
След като бъдат описани дарените вещи, те ще стигнат до социално слабите хора от града. Част от тях никога не са се регистрирали като такива, но семействата им имат нужда от дрехи. За да се стигне до повече хора с мисията са се ангажирали местните представители на „Социален патронаж“ и БЧК, каза секретарят на общината Надя Клисурска.
В същия ден тамплиерите посетиха и Център за настаняване от семеен тип за деца в Панагюрище. Какво се случи там ще научите утре.

13tamp3

13tamp4

13tamp7

13tamp2

13tamp8

13tamp9

14NADIA