До момента в Общинската избирателна комисия на Сърница е постъпил само един сигнал за незаконно поставяне на плакати. Към момента няма сигнали за купуване на гласове. Това, че вотът ще бъде изключително оспорван стана ясно още в началото на миналия месец, когато Нова алтернатива, обвини човек на Реформаторите, че се е обаждал и заплашвал кандидат за общински съветник от партията на Николай Цонев. След проверка на номера, се оказа, че това е телефонният номер на депутатката от РБ Бойка Маринска, която оглавява пазарджишката организация на Куневата „България на гражданите“.

От друга страна петъкът, преди деня за размисъл, бе избран от земеделския министър Танева за откриване на Общинска служба по земеделие в Сърница. Служителите от службата ще са в пряка помощ на земеделските стопани на новата 265-а община у нас, каза Танева пред присъстващите. Създаването й е от голяма полза за земеделците, които ще могат тук на място да се консултират с експертите по програмите и схемите за подпомагане в земеделския сектор, заяви още министърът.

Също в петък но в Народното събрание председателката на парламента Цецка Цачева спря декларация на ДПС, свързана индиректно със Сърница, тъй като от регионалното министерство са пропуснали да я  отбележат като 265-ата община и не са отчели, че след 1 януари тази година броят на общините е 265, а не 264. По-късно от министерството спешно изпратиха съобщение до медиите, с което признаха  грешката си, като посочиха, че тя е била изцяло техническа.

Към 11 часа едва 23% от населението на общината бе стигнало до урните.