Конфедерация на работодателите „Тракия” събра своите членове от Пазарджик, Панагюрище, Пловдив, Стара Загора и Асеновград на голям бизнес форум, домакин на който е сдружението в Асеновград. Събитието се провежда в хотелски комплекс в Марково. Вчера беше официалната част по откриването, а днес в делови разговори продължават дискусиите между работодателите за общите им проблеми, съобщиха от Сдружението на предприемачите в Пазарджик. Срещата беше официално открита от Емил Караиванов, кмет на Асеновград.
Председателят на Конфедерация „Тракия” и председател на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Нишан Бъздигян представи целите и структурата на Конфедерацията пред официалните гости.
„Това, което ни обединява, е желанието ни във взаимодействие с органите на държавната и местната власт да защитаваме икономическите, социални и правни интереси на предприемачите и да създаваме условия, благоприятстващи развитието на частната предприемчивост в Южен Централен район. Организацията ни е от отворен тип и в нея могат да членуват и други бизнес организации, които се стремят към подобряване на бизнес средата в региона и развитие на регионалната икономика”, заяви в словото си Нишан Бъздигян. В Конфедерацията членуват 300 предприемачи, които са и членове на петте сдружения на бизнеса.
Официалните гости в словата си приветстваха форума и създаването на Конфедерацията. Сред официалните лица беше и Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, който подчерта, че „държавата и бизнесът в днешно време трябва да работят заедно, защото когато има печеливши предприятия, има и добре платени работници, а това означава, че са решени социалните проблеми”. Моята цел в Пазарджик и целта на българската държава е да направим всичко възможно да помагаме на бизнеса, опитваме се и ще се радвам, ако тук се създадат конкретни партньорства, заяви още Трендафил Величков. Той представи инициативата в Пазарджик, по която вече се работи – създаването на икономическо портфолио на областта.
Днес е вторият ден от бизнес форума, в който предприемачите имат възможност в срещи по отрасли да дискутират своите проблеми.

15markovo2