Обединен детски комплекс – Велинград съвместно с Пътна полиция при РПУ- Велинград и Общинска администрация организира и проведе състезание по безопасност на движението за ученици, съобщиха от общинска администрация. Отзоваха се четири отбора от СОУ „Методий Драгинов”- Драгиново, ОУ „Георги Бенковски”- Велинград, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-Велинград, ОУ „Христо Ботев”- Велинград. Целта на състезанието е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. Инспектор Боков използва случая да демонстрира и запознае децата с някои атрибути – дрегер и стоп-палка на Пътна полиция. А залогът – отборът победител представя Община Велинград и училището си на областно ниво. Отборите бяха съставени от четирима състезатели – по един състезател от 5, 6, 7 и 8-ми клас и преминаха през три кръга, които включваха тест-листовка, викторина, сглобяване на пътни знаци и тест за долекарска помощ.

Като всяко състезание арбитражът се изпълняваше от жури с председател – Инспектор пътен контрол – Борис Боков, Мариана Зинкова – директор на ОДК и Невена Шуманова от Общинска администрация. Ето и резултатите от тази спортсменска и познавателна надпревара:

Златни медали и право за участие на областен кръг извоюва отборът на СОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- гр. Велинград.На милиметър от победата – второто място, след оспорван двубой и между капитаните на отборите е за СОУ „Методий Драгинов” – с. Драгиново. Бронзовите медали са за ОУ „Христо Ботев”- гр.Велинград. Четвърто място и плакет за участие е за отбора на ОУ „Георги Бенковски”- гр.Велинград. Мариана Зинкова-директор на ОДК благодари на всички участници, ръководители, жури и екип за добрата организация. Съвместно си пожелаха това събитие да се превърне в ежегодна, значима традиция.