Пазарджишката „Чудесия“ отново влиза в надпреварата на „България търси талант“. Невероятните танцьори ще се представят с най-новата си хореография тази вечер. Кастингът и решението на журито ще чуем след началото на предаването в 20 ч. тази вечер. Припомняме, че миналата неделя одобрението на цялото жури получиха нашите брейк денсъри от Младежкия дом – „Безименните“.

Представителен танцов състав „Чудесия” към Младежки дом – Пазарджик е създаден през 2005г. Художествен ръководител и основател на състава е Таня Димитрова. В „Чудесия” танцуват над 250 деца на възраст между 5 и 18 години. В разнообразния репертоар на състава са включени  произведения на едни от най-изтъкнатите български хореографи. Талантите от „Чудесия” творят изкуство, обагрено от изключителна емоция, темперамент и красота. Те майсторски изпълняват танци от всички етнографски области на България, разкривайки очарованието на българското дете.

Танцов състав „Чудесия” е представител на ЮНЕСКО, ЗА БЪЛГАРИЯ, по най- глобалния проект, „Балканските мостове говорят”, с участие в над 20 държави. В биографията на „Чудесия“ влизат десетки награди от български и международни конкурси и надигравания.

22chudesia