На щандове в двора на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик възпитаниците и показват извънкласната си дейност, обединена в пет клуба. Най-много любители събра демонстрацията на огнестрелно и хладно оръжие, организирана от клуб „Патриот“. Под ръководството на инспектор Цветан Добрев от ЦСПП към Академията на МВР- Пазарджик децата се докоснаха до легендарния автомат Калашников и пушки от Кримската, Освободителната и Втората световна война, както и пистолети от най-малкия калибър – Астра кюб 6/35 мм до револвер Магнум 38 калибър.

Освен огнестрелно оръжие бяха показани австро-унгарска офицерска сабя, кама от същия модел каквато е била камата на Васил Левски и турски ятаган. Интерес сред гостите и учениците предизвика дейността и на клуб „Арт Икономик“, където бе демонстрирана техника за изработване на пролетни цветя от хартия. Желаещите да изявят себе си се готвиха заедно с членовете на клуб „Дебати“ за темата “Визията е гаранция за успех“, а любителите на математиката премериха сили с участниците в клуба „Процент и половина“.

Не на последно място оживени коментари сред децата предизвика дейността на „Евроклуб“, където желаещите провериха, чрез анкета, познанията си за Европейския съюз. Безспорен фаворит сред клубовете бе и екипа „eTwining”, реализиращ и в момента проект по програма „Еразъм +“.

Седмицата от 23 до 27 март е наситена с прояви, посветени на 60- годишния юбилей на гимназията по икономика в Пазарджик. Финалът е на 27 март с грандиозен концерт в залата на Драматични театър “Константин Величков“ от 13 часа, където ще се съберат бивши и настоящи възпитаници и учители, както и многобройни гости. Те ще станат свидетели на филмово-музикалнен спектакъл, отразяващ историята на училището.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA