Кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви на нарочна пресконференция днес, че ще се бори за трети мандат на предстоящите през есента местни избори. Причината да направя това е убеждението ми, че всеки трябва да се стреми да направи мястото където живее още по-добро. Това, което липсва на България е устойчивост в реализацията на идеите. Аз имам готовност да продължим заедно да развиваме това. Отново ще бъда независим кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет. Ще имаме листа за общински съветници и кандидати за кметове. Смятам, че политиката се прави от хората, а не от партиите. Политиката е комбинативна игра, не се подчинява на спринтови играчи. Уважавам всички бъдещи кандидат-кметове, защото с появата си на сцената те показват, че искат да направят още по-добър града за живеене, показват ангажираност и съпричастност, желаят да създават блага за местната общност. Ние обаче сме най-добрите, защото ни познават и сме прогнозируеми. решението ми е рационално, а не емоционално, подчерта Тодор Попов.

Тодор Попов щрихира бъдещата си програма, той посочи своите приоритети, които са свързани със Западния околовръстен път, бъдещият проект на територията на Зоната на здравето, новите ремонти в кварталите, района на бившата казарма, промените във ВиК сектора, като една от най-важните му задачи ще бъде създаването на нова спортна инфраструктура. Важна цел е и ремонтът на стадиона.

От днес стартират негова лична страница и фейсбукстраница в интернет пространството, които са отворени за дискусии и поставяне на проблеми пред градоначалника. Адресът на страницата е http://todorpopov.bg

Пресконференцията бе предшествана от минута мълчание в памет на Татяна Стоянова.