Роднините на новите арестувани Орхан Бързак, Райко Кърталов, Ненко Щерев, Веселин Стефанов  Мустафа Али обсадиха входа на ОД МВР – Пазарджик. Те твърдят, че синовете им са взети от джамията след като минала сутрешната молитва. Никой не им е обяснил причината за ареста. Веселин и Мустафа не са били открити на домашните си адреси, тъй като не са били там. Срещу тях има издадена и Европейска заповед за арест.

В същото време в махалата хората са не по-малко изненадани. Не е ли достатъчно, че синът ми Ахмед и още петима са в ареста, та трябва и още – ядоса се майката на Муса – Живка. Тя разказва, че е научила за новите арести от свои познати и няма понятие нито кои са задържаните, нито защо са попаднали зад решетките.

Според други жители на кв. „Изток“ акцията на ДАНС е била проведена около пет сутринта. Те обясниха, че не знаят защо са арестувани, живеещите в района на джамията „Абу Бекир“ в Пазарджик, като твърдят, че полицейските служители са им отказали информация за причините за задържането им. Според източници от полицията задържаните при акцията тази сутрин в Пазарджик и Пловдив вече са пристигнали за разпит в ОДМВР-Пазарджик.