Бившият общински съветник от кв. „Изток“ – Илия Личев иска общината да отреди терен където безпроблемно да се правят ромските сватби на открито. Според него има подходящи места в периферията на квартала прочул се с веселбите между балконите на „Ябълките“. Правим сватбите там, защото за да платим в ресторанта се искат поне две хиляди лева за наем, твърди Личев. Нашите хора нямат такива пари. Гледаме да минем по-евтинко и заради това се разпъват шатри на пътя. Ако има място, където ромите да правят тържествата си и се забрани ползването на тонколони, гюролтията няма да е такава, че да пречи.

Ние също не искаме да притесняваме никой, твърди Личев. Нашите хора обичат веселбата, но не са съгласни да тормозят съгражданите. Но сега това се случва, защото в квартала улиците са кални, неравни и няма къде да се разпънат палатките. Ако се намери терен, до който да има прекаран ток и вода, всичко ще се нареди, смята ексобщинарят. Според него в махалата вече бил осуетен един годеж, защото полицаите не разрешили да се разпъват шатрите, заради новата наребда.

Илия Личев се прочу и с това, че съди заведение „Наслада“, което се намира на ул. „Стефан Караджа“ за дискриминация. Собственикът не допуснал него и два негови приятели да пият кафе. На първото заседание се пробвали да помирят двете страни, но Личев е категоричен, че жителите на „Изток“ са граждани като всички останали в Пазарджик и трябва да имат право да посещават всяко едно заведение.