До 19 ч. днес пред Младежкия дом ще виждате шатрата, под която Движението на българските майки от Пазарджик предлагат ръчно изработени изделия на Великденски базар. Те правят това за единадесети път в името на своята кауза. Въпреки вятъра вчера нямаше човек, който да не се спре дори само да погледа пъстротата на майсторски изработените предмети. малка част от тях са пристигнали от Сливенския затвор. С помощта на тамошния социален работник, жените зад решетките са направили яйца обсипани с мъниста. великденски венчета, свещички, пилета и кокошчици, стотици яйца, множество картини и още десетки неща, които можем да наречем символи на празника бяха и все още са предложени за продан.

Повечето от жените доброволки в Движението са работещи и заради това са избрали единият от дните на базара да бъде работен, а другия днес почивен, разказа Гергана Николова. Искаме да благодарим от цялото си сърце на всички, които ни изпратиха своите предмети за базара, каза председателката на Движението – Лилия Кондева. За да присъства на сергията през вчерашния ден тя и Гергана бяха взели отпуска.

С парите, които ще бъдат събрани от базара, майките ще финансират три неща -в инициативите „Стъпка напред“ за децата от Комплекса за социални услуги в Брацигово, програма „Приеми ме“ – за работа с деца в приемни семейства и проект „Работилница за усмивки“ за децата от дома в Лесичово.

DSCF1325

DSCF1329 DSCF1330

DSCF1332

DSCF1336 DSCF1339