Клиенти на големите супермаркети негодуват от факта, че много майки возят децата си в количките за пазаруване. Ето какво споделя пазарджиклийката Верка Стойкова.

Вчера в Кауфланд, Пазарджик, пазарувах с мои приятели и за пореден път станахме свидетели на това как майки возят децата си в количките за продукти. Ромките бяха качили децата си вътре при стоката, а на българските деца краката стърчаха навън. Приятелката ми направи забележка на една циганка, детето й започна веднага да слиза, но майка му го спря с думите:“не слизай, да видим тая какво ще направи.“ „Тая“ /приятелката ми, каза че преди време се опитала да обърне внимание за случващото се на продавач-консултанти, служителите, които зареждат рафтовете, касиерките, но всички казали, че нямат право да се намесват. Отпратили приятелката ми до управителя, но побързали да я предупредят, че него го няма в момента. Тя звъняла на посочения за целта телефон, но както се вижда, няма никаква полза.

Потърсихме и друга гледна точка тази на майките, които няма къде да оставят децата си, за да пазаруват. Ако няма такова място, а детето ми трябва да седне – няма да пазарувам в този магазин, защото не са ми осигурили удобства за това, казва Николета Дамянова. Или ще говоря с управителя, че трябва да сложат колички с място за деца. И проблемът е на всички – ако за теб  няма проблем да си слагаш хляба, там където някой е стъпвал с обувките си и е седял с панталона, с който преди това е седял в пясъчника, за мен гнусно, мръсно и нехигиенично.
Никога не съм виждала деца, качени в самата количка, но видя ли – директно ще попитам в магазина защо позволяват така и ще ги заплаша, че ако видя още веднъж такова нещо – ще сиганлизирам РИОКОЗ или ХЕИ. До сега в Пазарджик имаше колички за пазаруване с деца само в Билла. Никъде другаде не съм виждала. Докато детето ми беше по-малко влизах с бебешката количка в магазините и това не беше сериозен проблем. Другият начин е да се кооперирате с още една майка и тя да стои навън с децата докато пазарувате и после да се смените. Винаги могат да се спазват правилата, въпросът опира до лично възпитание и отговорност, категорична е Николета.

11kaufland