Тази статия прочетете след като сте видели: тази

Метеоритите се продават, така че ако имате интерес към този вид неочаквани посетители на земята, си струва да се разходите до планината и да потърсите парченца от падналия снощи метеорит.

Стойността на метеорита зависи от неговия състав, и метеоритите на някои класове са по-ценни от диамантите. Някои музеи и университети може да ви заплатят от $ 200 до $ 5000 на грам за редки образец. Повечето железни метеорити се продават или търгуват от $ 0.10 до $ 1.50 за грам, в зависимост от тяхното разнообразие, автентичност и размер. Подобно на самородното злато, цената се определя от пазара, съобщава spisanie.imperio.bg .
Във всеки случай, търсенето на метеорити е една вълнуваща металдетектинг дейност, тъй като метеоритите са по-оскъдни от златото, и намирането им е доста предизвикателна дейност.

Къде да търсите Метеоритите

Най-добрият район за лов метеорити е мястото, където теренът е гол от дървета и растителност, а климатът не разполага с достатъчно валежи в подкрепа растежа на растителноста. Такива условия трябва да осигуряват най-доброто запазване на метеорити и тяхното възстановяване.
Тъй като пустини, степи, сухи легла на езерата са оптималните зони за откриване на метеорити, американския Югозапад, Северозападна Африка (пустинята Сахара), Австралия са най добрите места за търсене на метеорити в света. Разбира се, метеоритите непрекъснато падат по цялата Земя, но ще е по-вероятно да ги намерите, когато са налице основани голи места и сухия климат.
Най-необичайното място за метеорити съществува в Северна Африка, където древните караван маршрути са маркирани с Cairns – импровизирани „пътни знаци“, които приличат на купчини камъни. Самите камъните са метеорити, а средната им възраст е 30,0 милиона година!
Когато сте в областта на търсене на метеорити, трябва да погледнете за осеяното поле – широка площ, върху която метеоритите са избухнали, фрагментирани, и разпръснати парчета. Тази зона може да покрие само няколко квадратни акра или няколко хиляди квадратни километра, като в пустинята Сахара. Също така, кратери, които са създадени от големите метеоритни въздействия ще ви представи възможност за откриване на метеорити.
Във всеки случай, метеоритни райони могат да съдържат метеорит материали, вариращи от малки парчета едва различими от околните скали и големи камъни открояват като ориентир. Метеоритите могат да варират в тегло от 1 грам до 1 т, както и нивата на съдържание на желязо в състава им могат да варират от висока към много ниска.
Метеорит е, малък камак с извънземни частици на материята, която достига до повърхността на земята, след като е минала и паднала през земната атмосфера. Метеоритите са по-добре запазени в области със сух климат, който им позволява да не се обвият от ръжда за дълъг период от време. В влажен климат с много валежи, метеоритите няма да имат шанс да останат непокътнати, като водата бързо да ги разтваря. Това е невъзможно да се намерят метеорити в гористите, заблатени и тревисти райони.
Видовете желязо и Stony желязото от метеорити съдържат желязо с различни количества от никел, което значително намалява проводимостта на металната сплав, в метеорита.
Търсене на метеорити трябва да се провеждат в истинския режим All-Metal, за да открият и най-малките метеорити.
PI (Pulse индукция) детектори са най-доброто за откриване на метеорити, защото те не разполагат с функцията за дискриминация и разкриване на всичко, т.е. те работят в режим All Metal
Освен PI детектори, детекторите за търсене на злато работещи на високи килохерци също са много добри за търсене на метеорити.

Видове метеорити: Stone, Stony желязо и железни

Има три вида: метеоритни камъни, Stony желязо (каменни и желязо) и желязо. Каменните метеорити са най-често срещаният тип, посочен като обикновени хондрити. Те се състоят от същия материал, от които формират планетите: минерали, богати на силиций и кислород, с по-малки количества от желязо, магнезий, и други елементи.
Хондрит метеоритите съставляват около 80% от всички метеорити, намерени на земята. Има и друг тип каменни метеорити като Achondrites, които някога са били част от голям астероид. Астероид е достатъчно голям, за да се стопят и разделят в сърцевината, богата на желязо и камениста кора. Achondrites идват от външната кора. Друг вид камък метеорити включват въглеродни хондрити, лунните, марсианските метеорити и т.н.