Възрастна панагюрка е една от жертвите на бизнесмена Цветан Пъков в родния му град. Тя била блъснато от него докато се движела до бордюра, но на пътното платно на централна улица. Пъков карал отново с превишена скорост и я помел. При нея проблем имало счупване на единия й крак и до момента жената има проблем с него.

Вторият човек, за когото се знае, че е ранен при катастрофа от бизнесмена Цветан Пъков, е ловецът Христо Христов. „Бях потресен, когато видях по новините, че този човек е прегазил и убил дете”, заяви той в сутрешния блок на bTV, където разказа историята от преди 3 години.

„Само преди 2 години и 5 месеца той предизвика катастрофа, която преживях. Това, което преживях, то няма обяснение”, каза Христов. Колата, с която е станала катастрофата е същата, с която бе пометен малкият Петьо.

Катастрофата станала на 17 ноември 2012 година на пътя Вакарел-Панагюрище. Оттогава до март 2013 година Христов лежи по болници. Има хематом в главата и множество счупвания и други наранявания. След излизането си от болница той продължава лечението си вкъщи. „Това, че бил изряден, не е истина”, каза Христов за бизнесмена. В злощастния ден той пътувал с още трима души с „Мерцедес” по пътя. Отивали на лов в събота сутринта. Христов и близките му твърдят, че „Мерцедес”-ът е спасил спътниците му, както и пътуващите в колоната след него. По думите на ловеца, Пъков карал с над 100 км/ч. Той изскочил внезапно от завоя и ударът бил неизбежен.

„Защо не са му направили тест за наркотици”, попита мъжа. Той разказа още, че в хода на разследването в дома му дошъл разследващ, който го съветвал да прекрати делото, защото няма смисъл. По думите му, Баров от Ихтиман му обяснил положението: „Най-много на него да му дадат пробация, а аз ще пропусна срока да заведа иск за обезщетение от застрахователя”. Тогава той се лекувал вкъщи и не бил в напълно адекватно състояние.

„И подписах. За което искрено и дълбоко съжалявам”, добави тъжно той и посочи, че само 2 години и 5 месеца след неговия инцидент се е случила трагедията в Петьо. „Не трябва да му се разминава”, каза Христов за Пъков. „Бях безкрайно възмутен. Много се развълнувах, не можах да спя през нощта като чух по новините”, добави той.