44- годишният Цветан Деянов Пъков от гр. Панагюрище влезе в съдебната зала на Окръжен съд – Пазарджик наметнат с качулка и не пожела да говори с нито един от журналистите , които се интересуваха дали съжалява за случилото се. От показанията му пред съдия Ирина Джунева стана ясно , че той е, безработен, разведен и има средно специално образование , получено в родния му град . От изложението на прокурора пък стана ясно, че той е извършил две кражби, за които също е бил съден през 1989г. и 2007г. През 2012г. има влязла в сила присъда за увреждане на чужда имущество , като наказанието му е било „Пробация”. За това последно престъпление срока за реабилитация още не е изтекъл.

В периода от 2003г. до 21.10.2014г. е наказван многократно за нарушение на Закона за движение по пътищата – има 12 наказателни постановления и 8 глоби по фиш, като 10 от тях са за управление на МПС с превишена скорост в населено място. С документи и свидетелски показания е доказано и това , че той е причинил комплексна средна телесна повреда на Христо Христов от София и неговите спътници в автомобил , блъснат от Пъков.

От свидетелски протокол за разпит на баща му Деян се установява , че той е блъснал при поликлиниката в средногорския град Ненка Поптолева, движейки се на заден ход . Пъков тогава не е извикал органите на Пътна полиция, тъй като са се споразумели с пострадалата да и заплати причинените щети.  Според обвинението има опасност Пъков да се укрие или да извърши друго престъпление. Поради това бе поискана постоянна мярка „Задържане под стража” .

Адвокатите на семейство Гевечанови заявиха , че искат същата мярка и справедлив процес. От своя страна адвокатите на Пъков поискаха да му бъде определена мярка „Парична гаранция”

На Пъков е повдигнато обвинение по чл. 343 ал. 1 б. „в” във вр. с чл. 342 ал. 1  от НК, който предвижда лишаване от свобода от 2 до 6 години и лишаване от прова на управление на МПС.

Решенеието на съда ще бъде обявено по – късно днес