Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на няколко улици в Панагюрище с цел ограничаване на скоростта на моторните превозни средства и намаляване на пътнотранспортните произшествия. Решението бе взето днес на работна среща в областна администрация Пазарджик и във връзка с тежкия пътен инцидент в Панагюрище, при който 6 годишно дете бе убито на пътя.
На срещата присъстваха началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Пазарджик, Тодор Тодоров, инж. Николай Прасков от ОПУ Пазарджик и кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Броят и мястото на повдигнатите пешеходни пътеки, които ще бъдат изградени на ул. „Павел Хаджисимеонов”, където стана тежкият пътен инцидент, ще бъде уточнен след оглед на пътното платно и заседание на комисия от експерти, което ще се проведе утре в община Панагюрище. Към пешеходните пътеки ще бъде направена необходимата маркировка и пътна сигнализация.
По предложение на кмета на община Панагюрище, ще бъде обсъдена възможността повдигнати пешеходни пътеки да бъдат изградени и на улиците „Райна Княгиня” и „Нистор Ружеков”, където комисията също ще направи оглед. По искане на Белишки, се предвижда и поставянето на видео наблюдение на входа и изхода на с. Попинци.