От днес БДЖ въвежда предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички категории бързи влакове по повод предстоящите майски празници от Международния ден на труда (1-и май) до Гергьовден. Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната за периода от 21-и април до 6-и май.

От БДЖ напомнят, че за определени влакове могат да се закупят онлайн билети. Системата за онлайн резервации и продажба предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, според композицията на всеки влак. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за осемнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

– бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно;

– бързите влакове по направленията: София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно;

– бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.