Кметът на Пазарджик – Тодор Попов ще коментира таз сутрешния репортаж на БТВ идната седмица, по време на редовния си брифинг. Той ще се възползва от правото на отговор в същата медия, като според писмото му до местните медии, в репортажа има изнесени неверни твърдения. „Във връзка с повишения интерес и запитвания към мен, искам да заявя, че голяма част от изнесените данни представляват невярна информация. Подготвям детайлно обобщение на факти и обстоятелства – такива, каквито са по случая“ – пише в документа.

Според общинския съветник Димитър Петков репортажът е сложил началото на предизборната битка за Пазарджик. Мотивът за „имението“ беше подет още преди три месеца от общинските съветници на БСП, като най-активни в старанието се очертават вече изгубилите едни избори – Румен Петков от БСП и Тодор Георгиев от ГЕРБ, каза още Петков. Според него бъдещата кампания ще бъде белязана с много компроматни материали, в които вече се замесени и централните медии. Възможно е това да е поредният опит да накарат Попов да не се кандидатира, предполага още Петков.

Към момента в предизборната надпревара за стола на Тодор Попов апетит е заявил официално само бизнесменът Благо Солов. Градските клюки обаче сочат, че натам са се запътили Найден Шопов от ГЕРБ и инж. Евтим Янев от Сдружението на предприемачите. Към момента от БСП не са обявили свои претенденти, тъй като те трябва да бъдат излъчени от низовите организации, а по-късно одобрени от областната конференция и партийната централа.