Осемдесет годишната Радка Вощанска от Септември стана неволна жертва на човешка небрежност. Преди няколко дни възрастната жена отишла до здравната служба и навръщане решила да мине край детската градина, за да стигне по-бързо до дома си на ул.“Дунав“. Още от предните дни видяла, че там се извършва ремонт. Когато отивала към болницата забелязала, че в двора има двама работници, които копаели тръбопровод, а от чешмата шуртяла вода. На връщане в двора на градината нямало никой.

Реших да се кача на тротоара, защото аз съм на години и не мога бързо да се махна от пътя, ако след мен или пред мен се появи кола, разказва Радка. Тъкмо ме задмина едно колело и първо бастуна ми, а след това и аз се сгромолясах в нещо като пихтия. Започнах да потъвам и калта стигна до гърдите ми, когато успях да извикам. Мъжът с колелото веднага ми се притече на помощ. Той се казва Иван, аз го познавам и ми каза, че е опериран от сърце и не може да ме измъкне. Помолих го да ми помогне да не потъвам надолу и да се захвана за стената на оградата, за да се опитам да изляза сама. Така лека-полека се измъкнах, споделя неприятното преживяване жената. От градината дойдоха директорката и медицинската сестра, много им благодаря, за оказаната помощ, разказва възрастната дама. За щастие тя няма никакви наранявания, но страхът е останал.

Прибрах се до нас и се преобляках, продължава с неприятния спомен Радка. След това отидох до общината, за да им кажа какво ми се случи, на мое място можеше да бъде някоя майка с количка или дете с колело, как никой не се сети да огради дупката? Нещо по-лошо. калта е била зарита с пясък и това е причината жената да си помисли, че тротоарът е проходим. Под пласта пясък обаче е имало огромна кална дупка.

В общината Радка се срещнала с кмета Петър Бошев, който веднага се обадил на фирмата изпълнител и от там незабавно взели мерки да оградят дупката. Жената и до днес благодари на Господ, че се е отървала невредима, но се надява случилото се да послужи за урок на всички, които извършват ремонтни дейности без да обезопасят мястото. Радка добавя и това, че още същата вечер собственикът на строителната фирма дошъл в дома и, за да и поднесе извиненията си.

23radka-dupka