Лично главният комисар на Националната дирекция за пожарна безопасност Никола Николов връчи днес почетен медал на шефа на пазарджишката пожарна – комисар Иван Панайотов за проявената от него храброст, безкористност и смелост по време на бедственото положение в областта през март.

28panayotov

 

Припомняме, че тогава екипи на пожарните от всички краища на областта успяха да преодолеят снежните преспи и да спасят родилка от Сърница, затворени туристи на хижа „Христо Смирненски“, автобус с 28 туристи от Англия, както и деца и възрастни на курорта Св.Константин край Пещера. За заслугите си награда днес получиха и гл.инспектор Методи Ушев от Велинград, инспектор Красимир Писков от Пещера, гл. инспектор Петър Ташев от Батак, ст. инспектор Андон Андонов, младши експерт Валентин Гълев от Велинград, мл.инспектор Васил Смиленов от Велинград, младши инспектор Йордан Стамболиев от Велинград, мл. експерт Крум Каров от Велинград, мл. експерт Виден Кадьов от Велинград, мл. инспектор Лъчезар Нонов от Велинград, мл. инспектор Борис Аврамов от Велинград.

Награди връчи и областният управител Трендафил Величков, който бе рамо до рамо с пожарникарите в дните от девети до дванадесети март.

Той отличи главен инспектор Петър Ташев, началник на РСПБЗН – Батак

28piskov

Инсп.  Красимир Писков от РСПБЗН – Пещера

28piskov2

Мл. експерт Асен Мърваков – командир на екип в група „Спасителни дейности“

28marvakov

Мл. инспектор Георги Шопов – старши спасител в група „Спасителна дейност“

28shopov

Мл. инспектор Евгени Кузев – старши спасител от група „Спасителна дейност“

28kuzev

Бизнесеменът Георги Делчев, който предостави техника за освобождаването на заснежените пътища в пострадалите райони.

28delchev

Областният управител благодари на всички, които с труда и саможертвата си не допуснаха човешки жертви на бедствието. Горд съм, че съм областен управител на област, в която живеят хора като вас, каза Трендафил Величков. Генерал Николов също сърдечно благодари на момчетата, заради това, че се пребориха самоотвержено със снега и студа, за доблестта, че сте готови да оставите семействата си, за да тръгнете да спасявате човек в беда, каза той.

Генерал Николов връчи и най-високото отличе на МВР – почетен знак на пожарникаря Иван Фиткаров, който излиза в пенсия. С много голяма тъга се разделям с него, каза комисар Панайотов, защото винаги е бил безупречен и изряден.

28ivan fitkov