Неточен и провокативен репортаж, така оцени кметът на Пазарджик – Тодор Попов излъчените кадри с имота му в Паталеница. Показаната територия, включва постройки и терени, които не са моя собственост. Цитираната от наетия експерт сума, граничи с фантастиката, каза градоначалникът. Тя би била актуална, ако ставаше дума за имот в Париж или София. Апартаментът в Пазарджик и къщата в Паталеница е единственото недвижимо имущество, с което аз и семейството ми разполагаме. В репортажа не бяха посочени коректно сумите, които оформят доходите ни през годините. Не бяха цитирани кредитите, които аз и семейството ми изплащаме. Нито аз, нито жена ми има личен автомобил. Колите, които караме са служебни. Тази, която ползвам в момента е на общината и се наложи да я взема, заради натовареността ми като председател на Националното сдружение на общините в България. Смятам, че това което се случи беше груба намеса в личното ми пространство, заяви Тодор Попов.

Той подчерта, че ще съдейства на НАП и Прокуратурата, които вече извършват проверки и се надява час по-скоро те да приключат, за да не попречат на предизборната кампания, която вече тече.

Не е случайно това, че срещу мен тръгнаха месец след като обявих, че ще се кандидатирам за трети мандат, подчерта Попов. Той изтъкна и факта, че кампанията от страна на БТВ продължава, като обект на техните атаки в момента са съпругата му Силвия и децата им.

Защо това се случва с мен, сега и по този начин? – попита риторично кметът.

Защото през изтеклите осем години реализирахме заедно с моя екип един надпартиен, различен, модерен, успешен и професионален модел на поведение. Ние никога не сме се уповавали на една политическа партия, а на доверието на хората, които продължават да го изразяват. Това е и разковничето за високите изборни резултати, които съм имал по време на предишните местни избори, заяви още Попов. Бяхме успешни, а успехът не се прощава. Това ме кара да мисля, че в момента срещу мен тече един неприятен и зловещ сценарий, който стартира на 12 януари. Всички последвали внушения бяха в полза на тезата, че Татяна Стоянова е извършвала неприемлива и незаконна дейност. До момента няма нищо доказано, няма нищо ясно и това ме кара да мисля, че тази поредица от събития продължава да подрежда сценария. Страхувам се от това до къде могат да стигнат сценаристите.

Градоначалникът подчерта, че това, което в момента в града изглежда като даденост е постигнато с цената на много труд от страна на екипа му. Наистина ли има хора, които искат да върнат града назад?

Няма да се поддам на този недостоен и неетичен натиск, няма да се откажа от битката, която предстои наесен, каза още Попов. Искам с моите опоненти да водя дебат за развитието и надграждането, а не да се принизявам до там – кой каква кола кара и в каква къща живее.