Уважаеми приятели, току що получих информация от баща си Стефан Балабанов /зам. кмет на Пещера/, че Мария Даракчиева от Пещера, тръгва тази вечер за Минск в 21.00ч., написа преди минути в профила си във фейсбук Живка Балабанова.

За да и бъде извършена дългоочакваната трансплантация на бъбрек са нужни още 12 хиляди евро, които трябва да бъдат платени до осми май. До момента са събрани 44 хил. евро. Сметката на Мария е във Уникредит Булбанк- Пещера.

ПРИЗОВАВАМ ВИ от понеделник, кой колкото може да помогне, за да съберем нужната сума и Мария да се върне жива и здрава, пише момичето.

От 2011 год. Мария Даракчиева страда от хронична бъбречна недостатъчност. През 2013 год. е трансплантирана в Александровска болница от фамилен донор, но получава усложнения и 2 месеца по-късно се налага експлантиране на присадения бъбрек. Оттогава момичето е на хемодиализа.

В началото на тази година болница в Минск поема ангажимент за извършване на нова операция и включва Мария в листата на чакащите за бъбречна трансплантация от чужд донор. Цената на трансплантацията е 60 000 USD и трябва да бъде налична при донорска ситуация. Наред с това, болницата изисква Мария да се явява за изследвания и наблюдение на всеки 3 месеца, докато чака донор, в противен случай ще бъде изключена от листата на чакащите. За пътни разходи и изследвания са необходими 6000 долара за 1 година.

За абонати по договор с Tеленор, VIVACOM и Mtel цената на еднократен дарителски 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС. При абонаментното дарение към сметката на абоната всеки месец се начислява сумата, посочена от него за избраната кампания. Стойността на абонамента е 2 или 5 лева. ДДС не се начислява. Потребители на предплатени услуги не могат да ползват този механизъм. Всеки абонат може да се абонира само за 1 кампания. За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане. Повече информация може да намерите ТУК.

Избраната от вас кампания получава минимум 90% от всички финансови постъпления. Останалата сума покрива техническото обслужване и поддръжка на кратък номер 17 777, административни разходи по проект DMS и невзетите плащания от страна на мобилните оператори от некоректни абонати. Повече информация можете да намерите ТУК.

Информация за набраните смс-и може да намерите ТУК