Традиционното  ученическо състезание състезание: Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации, се проведе вчера в парк „Острова“ в Пазарджик. Участваха девет отбора от различни общини на областта, победители в общинските състезания. Децата показват уменията и реакциите си за действие при в обособени центрове за  земетресения, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, гасене на пожари и наводнения.
Състезанието бе открито от зам. областния управител Гинче Караминова и се провежда под патронажа на областния управител Трендафил Величков, наградният фонд е осигурен от областна администрация Пазарджик.

01otbor3
Организатори са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Инспекторат по образование, ОС на БЧК Пазарджик.
Трендафил Величков връчи купи и медали на първите три отбора и награди всички отбори участвали в състезанието.
01otbor
„Състезанието с природата и бедствията никога не свършва. Надявам се да разкажете това, което сте научили днес на вашите приятел, съученици и родители, защото всички трябва да бъдем подготвени и отговорни при преодоляването на бедствени ситуации.“ , каза областният управител в приветствието си и благодари на институциите, които всяка година организират състезанието.

Класиране:

  1. МГ „Константин Величков”- Пазарджик
  2. ОУ „Патриарх Евтимий” – Пещера
  3. СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Велинград
  4. ОУ „Отец Паисий” – Батак
  5. СОУ „Александър Иванов-Чапай” – Белово
  6. СОУ „Народни Будители” – Брацигово
  7. ОУ „Христо Ботев” – с.Церово
  8. СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Стрелча
  9. СОУ „Св. Климент Охридски” – Ракитово