В неделя се очаква интензивно движение по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“.

Поради извършването на планирани ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по три участъка от АМ „Тракия“ и по лявото платно на виадуктите „Елешница“ – при км 6+960, „Бебреш“ – при км 30+874, и км 33+100 на АМ „Хемус“. Движението по „Елешница“ и „Бебреш“ се осъществява двупосочно, в дясното платно, в посока София – Варна. На съоръжението при км 33+100 на АМ „Хемус“ е ограничено движението в изпреварващата лента.

В участъка от км 0+000 до км 2+500, поради извършващи се ремонтни дейности от Столична община, временно е затворено южното платно на бул. „Цариградско шосе“. Преминаването се осъществява двупосочно в другото платно.

На АМ „Тракия“ е ограничено движението от км 5+650 до км 11+900. Преминаването по дясното платно е ограничено и превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно – в посока София. Скоростта е до 70 км/ч.

Движението при км 60+600 до км 62+900 – дясно платно, на АМ „Тракия“ през празничните дни ще се осъществява двупосочно в лявото платно – посока София.

От днес до завършване на ремонтните работи в отсечката от км 80+950 до км 89+500 ще е ограничено движението в дясното платно. Превозните средства ще преминават двупосочно в лявото платно – в посока София.