Тодор ЦОКОВ

Страната ни се нуждае от нов икономически подем. Той може да бъде постигнат, ако приложим нов подход. Проектът „Княжество Тракия“ представлява обединение на Пазарджишка и Пловдивска област то ще бъде огледално на Княжество Монако. Тук говорим не за побългаряването на един модел, а неговото изпълнение на сто процента. Искам да преместим Европа на Балканите макар и в един мини проект, защото изобщо не виждам в близко бъдеще България в Европа. Знам че за мнозина това ще прозвучи като абстрактен реализъм, но както в изкуството така и в обществения живот ще бъде красиво и стойностно. Крайно време е да спрем безпочвените нападки към Негово Величество Симеон II и царската фамилия. Ако асорбирането на държавата и нацията протича бавно с опит да се спре го дължим на Негово Величество. Можеше да има и по-бърз сценарии подобен на този в Югославия. Царската фамилия е последния останал ресурс на България, който може да използваме за де се отдалечим от ръба на пропастта. Тракия е сърцето на България ако я спасим може би ще оцелеем.

Това ще бъде едно Княжество без корупция и престъпност с нова ценностна система и една нова визия за България. Приоритетите на развитие ще бъдат тези, които визира проф. Томов. Туризъм във всичките му направления освен морски.  Развито селско стопанство ориентирано към производство но екологично чисти продукти, развитие на IT  технологии, банково дело и т. н.

Изпълнението на двата големи инфраструктурни проекта, които предвиждам, а това са:

  • Превръщането на река Марица в частта от Пазарджик до Пловдив в плавателна както и вътрешния път между двата града в един прекрасен булевард, може да сложи началото на един нов град, а защо не и на една нова столица;
  • София се превърна в един тумор от корупция и престъпност сеейки зараза из цялата страна.

Ще се опитам да получа подкрепа от всички политически сили за провеждането на местен референдум заедно с местните избори на който хората от двете области да се произнесат „за“ или „против“ проекта. Винаги съм вярвал че истинската промяна ще дойде от долу там където има все още здраво място от рибата.

Последно искам да убедя всички поданици, че този проект не цели разединението на нацията на монархисти и републиканци, както някои се опитват да внушат подобни намерения. Напротив това би обединило нацията защото в момента единственото разединение това е на бедни и богати. Няма как това да продължи никъде в Българската история не  е имало 95% бедни поданици и Царя гол, а 5% свръх богати боляри.