Красив и привлекателен Информационен център вече посреща туристите решили да разгледат крепостта Перистера, край Пещера. Днес той бе открит за посетители от зам.министъра на туризма доц. д-р Надя Маринова и кмета на града – Георги Козарев. Това стана по време на тържествена церемония, в присъствието на председателя на ОбС – Анастасия Младенова, зам.областните управители – Гинче Караминова и Стефан Мирев, зам.кметовете на Пещера Стефан Балабанов и Николай Атанасов, секретарят Николай Гълъбов, много гости и граждани на града.

15pest

Изключително ми е приятно, че година след откриването на обекта, вече имаме Инфоцентър, каза във встъпителното си слово кметът Георги Козарев, надяваме се, че Информационният център ще даде тласък за по-добри резултати в посока увеличение на туристическия поток.

Не само Пещера има своето историческо минало, в Капитан Димитриево имаме древно селище, което също заслужава внимание и е предпоставка за развитие на туризъм, Радилово също има своите достойнства, подчерта кметът.

15pest3

 

До Инфоцентъра ще има парк от един декар, предвидено е заведение за хранене, а в близост и паркоместа. Предстои да се работи и около Часовниковата кула. Тя е втората след Сахат тепе в България и ще бъде една от важните атракции за Пещера, стана ясно от експозето на кмета. В съседство с Перистера ще има хотел с 15 стаи, ресторант, три къщи за гости, улица на старите занаяти и още ред неща. Следващият месец ще бъде завършена и напоителна система на парка на Перистера.

15pest2

 

От 27 до 30 май предстои етнокултурният фестивал в родопския град, а в плановете на общинското ръководство е заложено и провеждането на рокфестивал. В заключение кметът Георги Козарев благодари на Биовет, Мегамаркет и много други фирми, с чийто дарения е създаден Инфоцентъра.

Зам. министър Надя Маринова каза: Изключително се радвам, че съм тук при вас по този повод. Искам да поздравя ръководството на общината за това, което са направили само за четири години. Наистина ви поздравявам, г-н Кмете. С помощта на държавата вашия град би могъл да стане още по-хубав. Пожелавам ви привличане на повече и повече туристи.

Лентата бе прерязана от кмета Георги Козарев и зам. министър Маринова, а след това присъстващите имаха възможност да разгледат Информационния център и да присъстват на „Празника на цветята“.