Акад. д-р Петър Николаков и бившият шеф на оперетния театър Атанас Терзиев са новите почетни граждани на Пазарджик. На Тържествена сесия днес те получиха единодушното одобрение на местните общински съветници. По традиция това се случва в навечерието на празника на града, който е утре.

На заседанието присъства зам.областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, председателят на ОбС – Хари Хараламбиев и всички съветници.

20hari

 

Те бяха поздравени от кмета Тодор Попов, който подчерта силата на традициите.

20todor

 

„Днес искам да изкажа благодарност на всички в тази зала и на всички наши съграждани. Извървяхме дълъг път в последните години и независимо от различията между нас, този път беше общ и резултатът от него е видим за Пазарджик, населените места в общината и за нас самите. В живота всеки има право на промяна. Тя даже е задължителна, защото в основата на всичко стои желанието на хората да живеят по-добре. Затова всички ние в тази зала и всички преди нас, съм сигурен, че са работили точно с тази мисъл. Считам, че пътят който извървяхме беше пълен с предизвикателства, но се справихме с тях. Това, което успяхме да направим е плод на усилията на много хора – на общинските съветници, на администрацията, на кметовете на населени места, на нашите партньори от всички регионални структури, в .т. и Областна управа, на нашите партньори на централно ниво в лицето на Министерски съвет. Защото успяхме да покажем на практика, че когато обединим усилия, те дават резултат.“ – заяви кметът.

Поздрав към новоизбраните почетни граждани бе отправен и от водачите на групи в ОбС.  Вълнението си не скриха и акад. д-р Петър Николаков и актьорът Атанас Терзиев, които горещо благодариха за оказаната им чест, като подчертаха, че основната заслуга за избора направен от съветниците имат техните професионални реализации.

20nikolakov

Д-р Николаков е един от дългогодишните директори на ХЕИ-Пазарджик, заемал длъжността в периода1969-1985 година. Преди това е бил главен лекар на Окръжната болница в Кърджали, а в периода 1988-1991 г. е бил главен лекар и на Окръжна болница – Пазарджик, както и директор на Университетската болница по ортопедия – София (1994-2001). Специалист е по социална медицина, медицинска информатика и здравен мениджмънт, медицина на бедствените ситуации.

20atanas terziev

Атанас Терзиев е дългогодишен директор на оперетния театър и симфоничния оркестър в Пазарджик, изградил над 20 роли в драматичния театър и над 50 роли в оперетата.