Хиляда стикера с призив: Да пазим детския живот на пътя ,бяха раздадени на шофьорите в Пазарджишка област в навечерието на абитуриентските балове  и Деня на детето- 1 юни.

Инициативата е на ПП ГЕРБ – Пазарджик и в нея се включиха представители на всички структури на партията в 12-те общини от областта.

Целта е отново да припомним  на водачите да управляват автомобилите си  с повишено  внимание и съобразена скорост ; да мислят, както за спътниците в колата си, така и за пешеходците и пътуващите в другите превозни средства,  каза областният координатор на ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов. Статистиката показва, че през последната година  33 деца са загинали, а над 1000 са ранените в катастрофи. Времето около празничните балове на зрелостните е особено рисково, тъй като еуфорията завладява и нерядко се шофира с висока скорост и след употреба на алкохол, коментира още Шопов.

Участници в акцията разказаха , че в с. Лесичово са попаднали именно на тържество на абитуриент и всеки от гостите с автомобил с готовност е залепил  на колата си стикера с надпис” Шофирай внимателно! Запази детски живот!”.