Братята Георги и Христо Арнаудови от Пазарджик са част от банда, която е отглеждала марихуана, съобщиха от  Окръжна прокуратура-Пловдив. Под тяхно наблюдение полицята е предприела обиски и претърсвания, при които е установено, че в Пазарджик, в селата Кърнаре и Бохот, е организирано отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества.В неработещ птицекомбинат, в близост до село Бохот, Георги Димов, Марио Марков и Еленко Марков, подпомагани от Людмил Захариев, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, са засели и отглеждали марихуана.

При претърсване в постройката на бившия птицекомбинат са открити две оборудвани помещения с 531 растения марихуана в различен стадий на растеж, изсушена марихуана с общо тегло 166.57 г, кокаин с общо тегло 0.290 г и един брой пистолет с боеприпаси (вероятно газов).

Помещенията се специално оборудвани със самостоятелно осветление и напояване.

През същия ден е извършено претърсване на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Георги Арнаудов, придружаван от брат си Христо Арнаудов.

Открити и иззети са 57 броя растения марихуана в начален стадий на растеж. Веднага след това в дома на Арнаудови в Пазарджик е извършено претърсване, при което са открити и иззети вакуумирани найлонови пликове, съдържащи марихуана с общо тегло 1715.68 г, електронна везна със следи от марихуана, приспособления и торове за отглеждане на марихуана, както и 5 бр. растения марихуана.

Георги Димов, Марио Марков, Еленко Марков и Людмил Захариев са обвинени за засаждане и отглеждане на марихуана, а Георги Димов – и за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Георги и Христо Арнаудови са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана.

Всички обвиняеми са задържани до 72 часа и предстои разглеждане на искане на ОП – Пловдив за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.