Борса за картофи ще бъде открита тази вечер в 19 ч. във Ветрен дол, съобщи кметът на селото Димитър Христосков. Съоръжението е единствено по рода си в селата от този район, където производството на грудковия зеленчук е изключително разпространено. До сега хората се измъчваха с почистването на картофите от полепналата по тях пръст, тъй като не може да ги откарат така на пазара. Другият вариант бе да ги носят вкъщи и да ги мият там. Съвсем близо до нивите тече поток, който също се ползваше, но той не бе бетониран и работата на хората бе доста затруднена. С новия навес, който е с размери 18 на 6 метра и покритието направено от фирмата на Марин Рачев, площадката дава шанс да се ползва дори и в дъждовно време. Там могат да се съхраняват и току що прибраните картофи, а също така през лятото да се перат килим, казва млада дама, която има имот в непосредствена близост.

Много сме доволни от новата придобивка каза председателят на читалището в селото – Йордан Кондупишев. Изказваме искрена благодарност на г-н Рачев, който винаги се е отзовавал на нашите молби. В момента с негова помощ се изгражда детска площадка в селото, а също така се направи изключително почистване на всички улици в селото. това не се беше случвало от тридесет години насам. Дължим му благодарност и за площадката, която направи пред гробищния парк и пътя до него.
28borsa
Навесът е много навременен и много полезен, каза и земеделският производител Илия Гиджов. Хубаво е когато виждаш, как хората започват да вярват, че когато имаш желание ще намериш начин да се свърши една работа. Мнението се допълва и от Спас Грозданов, който също е земеделец и се занимава с производство на картофи.
В днешния ден започна и подготовката на 2 юни, кагото в селото ще режат лентата на гаубица от 1934 г. Оръдието е участвало във Втората световна война, а до селото е стигнало благодарение на Министерство на отбраната и писмо до него писано от кмета Димитър Христосков.