В Пещера започнаха да пребиват бременни жени и деца, съобщи общинският съветник Юксел Яшаров. Днес таксиметров шофьор преби ромка от кв.“Луковица“, бременна в седмият месец посегнала и изяла две череши от улично дърво пред дома му. В резултат на това изяла яростен бой с ритници и метален прът, от собственика на черешата която се намира на уличен тротоар в близост до полицията. Жената в момента се намира в МБАЛ „Пазарджик“ и е под наблюдение след моя намеса, тъй като бърза помощ от Пещера я транспортира до Спешна помощ Пазарджик, каза Яшаров. Въпреки болките и  травмите които има от Спешна помощ я освобождават да си ходи, като са и препоръчали да пие аналгин и парацетамол за болките които има, защото нямала здравни осигуровки.

Като пристигнах в Пазарджик тя беше се свила от болки и ни чакаше,трябваше да вдигна скандал за да я прегледат на ново вече от акушер – гинеколог. Полицията повече се интересуваше от сътоянието на бременната жена от колкото да издирва извършителя на деянието, за един следобед видях толкова болка и държавна безотговорност която мога да оприлича само със случващото се в така наречен трети свят. Въпреки старанието ми да търся правдата и да търся подкрепата на правораздавателните органи,хората ми се оплакват че лице което преди броени седмици преби момче в централната част на града се разхожда необезпокояван, дори се е въоръжил със куче което е насъсквал и заплашвал хора от ромски призход в градския парк.
Непонисомстта и омразата към ромите вече са на мода, на ход е агресията! Питам се кога хората които са пострадали могат да видят защитата от ДЪРЖАВАТА???Този път извършителят се знае от полицията, каза още Яшаров.