В Пазарджик днес и утре ще се проведе Държавно първенство по ориентиране за младежи и девойки, мъже и жени. Събитието включва общо четири дисциплини: Държавно първенство в щафета и спринтова щафета за мъже и жени, младежи и девойки и състезания за Купа “Пазарджик” – 2015г. в спринт и средна дистанция за всички възрастови групи от 10 до над 65 години.

Участие ще вземат отбори от Благоевград, Варна, Велико Търново, Габрово, Дряново, Русе, Сливен, Стара Загора, София, Тетевен, Търговище, Шумен, Троян, Ямбол и  Пазарджик.

Първият старт ще бъде даден днес в 14.00ч., на площад “К. Величков”. Награждаването на победителите ще бъде същия ден от 16.30ч. Утре състезанието ще продължи от 10.00 ч. в с. Дебръщица, местността „Ливадите“. От близо 25 години в Пазарджик не се е състоял старт или състезание по този вид спорт. Община Пазарджик финансира проявата  с 4 000 лв.

АПЕЛ

Отправяме молба до гражданите и гостите на Пазарджик да проявят толерантност към участниците в състезанията. Състезателите ще бягат с висока скорост през пешеходните зони и алеите в централната част на града.  Молим гражданите да не преместват контролните точки, които ще бъдат разположени на различни места в централната градска част в събота след обяд. Водачите на МПС по това време в района да бъдат внимателни – маршрутите не предполагат движение по натоварени улици, но всеки състезател е свободен сам да избира пътя, по който ще мине.