Точно в 12 ч. днес писателят Иво Сиромахов ще се срещне със свои почитатели в Белово. Срещата ще се състои в местното школо „Александър Пипонков – Чапай“. За 18 ч. в библиотека „Никола Фурнаджиев“ пък ще бъде представянето му в Пазарджик.

Иво Сиромахов е роден на 29 декември 1971 г. в София. През 1990 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури, а през 1996 г. се дипломира в НАТФИЗ, специалност театрална режисура.

Работил е като режисьор в Малък градски театър зад канала и театър „Българска армия“. От 2000 г. e отговорен сценарист в предаването „Шоуто на Слави“, където се изявява и като водещ. Публикувал е множество авторски текстове и в списанията „MAXIM“ „Playboy“, „Hustler“ и „MAX“. Сътрудничи с политически фейлетони на вестник „24 часа“. През 2013 г. участва като актьор в комедийното импровизационно шоу „Младост 5“.

През 1995 г. печели „Наградата за дебют в областта на изкуствата“. През 2014 г. печели награда „Цветето на Хеликон“ за романът си „Моят таен любовен живот“ – наградата се връчва за най-продавана българска книга в книжарници „Хеликон“.

Освен днешните две серещи Сиромахов ще има такива и идния понеделник, вижте къде:

10:30 ч. с. Радилово, Клуб на пенсионера

14:30 ч. с. Говедаре, Кметството
18:00 ч. Панагюрище, Театър дом – паметник

04izlojba

Също в библиотеката сега можете да видите и изложбата „С любов към рисуването“ на „Арт – клуб Криси“ . Тя е съвместно дело на преподавателката Боряна Иванова и нейните ученици. Малките таланти са над двадесет и са на възраст от детската градина до гимназията. Щастливата новина е, че още в самото начало на откриването имаше три продадени картини.

04izlojba1

 

Част от децата макар и малки вече са победители и в национални и други конкурси по изобразително изкуство. Със специална награда на Патриарха наскоро беше отличен Кристиян Иванов. Първо място в Национален конкурс има Теомира Смиленова. Тя и Кристина Йорданова печелят 2 и 3 място в конкурс на ХГ „ГАЛА“ гр.Стара Загора. Поради това не е случаен и девизът на Арт клуб Криси – “ Малки ръце голямо изкуство“