Свободни места за занимания с деца в ОДК – Пазарджик има за юли и август, съобщиха от там. Обявената още през април програма за занимания с малчугани „Здравей, лято!“ се радва на голям интерес от страна на родителите. Таксата за юни бе 110 лв., но въпреки това местата са заети и засега все още има шанс да поверите детето си на специалистите от центъра през следващите два месеца. За юли таксата е 115 лв., а за август 105 лв.

Децата се приемат в центъра от 8 до 8.30 ч. и се предават на родителите от 16.30 до 17.00 ч. Таксата включва всички консумативи за заниманията на хлапетата ни. Те задължително трябва да са навършили седем години, а най-големите от групите са за деца на десет години. За да приемат детето ви там обаче има няколко условия, двамата родители трябва да са работещи, а малчуганът да учи в Пазарджик. Децата които имат участие в школите на Обединения детски комплекс ползват предимство при записване.

Заниманията преди обяд са планирани предимно на открито и не е рядкост да видите върволица от деца, които отиват към Острова, Градската градина или Регионалния исторически музей. Посещения на изложби, музейни експозиции, къщите музеи и паметници са част от програмата. Целта на тези обиколки е освен да развиват двигателната активност на малчуганите да се запознаят с местните забележителности. Децата са на такава възраст, че всичко което ги впечатли оставя много трайни следи в душата им, казва една от възпитателките в ОДК.

Занимания по рисуване, моделиране, работа с естествени материали, четене на книги и комикси, са само малка част от задаващите се интересни преживявания.