Пълно шест на матурата по Английски език има зрелостничката Симона Бузник. Младата дама се е представила подобаващо и на матурата по български език, където също е получила отлична оценка – 5.96. Симона Бузник е възпитаничка на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик и е дъщеря на (колежката ни от „Па медия“) Катя и Федя Бузник.

Успехът на Симона на матурите обаче бе предизвестен от отличното и представяне на изпитите ТОЕFL и SAT, които и отредиха пълна стипендия в Американския университет. Пожелаваме успех на младата дама, като извън всякакво съмнение тя ще прослави с успехите си и родния Пазарджик.

05silvia

Силвия Главчева също има отлични оценки от матурите по български и английски език

С отлични оценки на същите две матури може да се похвали и семейството на Катя и Пламен Главчеви, чиято дъщеря Силвия е завършила същата гимназия в Пазарджик. Като цяло възпитаниците на ЕГ“Б.Брехт“ имат най-висок успех и постигат най-добри резултати на приемни изпити за ВУЗ.

Изпитът по български език се състоя на 20 май и бе първата задължителна матура. Той включваше 40 тестови задачи и художествената творба „Ще бъдеш в бяло“ на Яворов, върху която зрелостниците да пишат. 58 000 зрелостници са се явили на изпита в цялата страна като повече от 3 000 са изкарали слаби оценки. 244 от учениците пък са постигнали максимален брой точки, сред тях е и Симона. Зрелостниците могат да проверяват оценките си на адрес http://rezultati.zamaturite.bg.