До девети юли пазарджиклии ще имат щастието да се наслаждават на откритата снощи изложба „Ретроспектива“ на съвършения рисувач Ясен Гюзелев.

10yasen

Думата „съвършен“ е най-точна за това пиршество на очите, което ще ви достави повече от наслада. Докоснат от вещината на големите майстори, носителят на огромно търпение и талант Ясен Гюзелев представя всичко, което е заемало мисълта и въображението му до този момент.

10yasen2

Признавам, че отидох неподготвена за тази среща. Изложбата е достойна за всяка голяма световна галерия и Пазарджик трябва да бъде горд, че има възможността да я види. Ясен Гюзелев е илюстратор, който работи предимно с чуждестранни издателства. Всичко, което той е създал е изпипано до такава степен, че изглежда неръкотворно. Човек като него се ражда веднъж на дветса години, казват пазарджишките му колеги. Той съперничи на гиганти в изобразителното изкуство и всъщност, защо да пиша повече? Трябва да го видите.

10yasen1

Всеки ден в ХГ“Станислав Доспевски“ до 9 юли.

За ценителите – могат да се закупят двете книги на Луис Карол – „Алиса в страната на чудесата“ и „Алиса в огледалния свят“ , които са илюстрирани от Ясен Гюзелев.