Пазарджик спечели първо място в надпреварата за най-дълго хоро, организирано на 24 май, по проект „Richmart Vintage”-  в подкрепа на българските фолклорни танци”. За най-добра организация и най-ефектно представяне на хорото, инициаторите на проекта отличиха Община Пазарджик, като обявиха, че наградата е безплатен концерт на Ансамбъл „Българе“, които са сред основните инициатори на  „Richmart Vintage”.

В Пазарджик хорото беше заключително събитие от фестивала „Арт идея – Арт алея”, организиран от Общината Пазарджик. То се състоя в парк-остров „Свобода”, като в него се включиха около 400 участници – детските фолклорни формации – „Детство” и „Чудесия”, и любителски състави от Пазарджик и населените места в общината. Водеща роля в координацията на участниците беше поверена на Ансамбъл „Пазарджик“. Музикалният съпровод бе заслуга на музикантите и певците на ансамбъла, а танцьорите водеха хорото, което обхвана двете централни алеи в парка.

Хорото беше заснето с дрон, като заснемането на събития от фестивала „Арт идея – Арт алея” се реализира за втора поредна година. Целта на организаторите е да популяризират модерната и красива визия на Пазарджик, както и мащабни културни събития, реализирани от Община Пазарджик.