В 18.00 часа в Художествена галерия „Станислав Доспевски” днес ще се открие четиринадесета самостоятелна изложба „Акварелни опуси“ на художника Марин Маринов. Изложбата представя новите му работи, от последните три години.
Художникът Марин Николов Маринов е роден на 2 март 1940 г. В Пазарджик.
През 1958 г. завършва гимназия „Константин Величков”, а в 1962 г. завършва ВИИИ „Николай Павлович” специалност сценография в класа на проф. Георги Каракашев.
Започва кариерата си в театрите в Хасково и Димитровград. Главен художник на Драматичен театър „Константин Величков” е от 1969 до 1991 година. От 1992 до 2001 г. е директор на Държавен куклен театър – Пазарджик. Член на СБХ от 1976 г. И един от основателите на Дружеството на пазарджишките художници.
Има участия в множество национални и международни изложби в София, Рига, Берлин, Сао Пауло, Москва и Прага. Работил е в областта на сценографията, плаката, пространственото оформление и живописта. Марин Маринов е носител на награди за сценография, почетния знак „Станислав Доспевски” и три пъти почетния знак на град Пазарджик. През 2014 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Пазарджик”. Живее и работи в Пазарджик.